Liposukce vs. abdominoplastika. Jaký je v nich rozdíl?

Formé clinic
24. 9. 2019
Trápí vás kila na víc a váháte, který zákrok je vhodný právě pro vás? Abdominoplastika nebo liposukce? Jaký je v nich rozdíl? Pro koho jsou zákroky vhodné? Mají stejný účinek? Čtěte na našem blogu!
Trápí vás kila na víc a váháte, který zákrok je vhodný právě pro vás? Abdominoplastika nebo liposukce? Jaký je v nich rozdíl? Pro koho jsou zákroky vhodné? Mají stejný účinek? Čtěte na našem blogu!

Jaký zákrok je pro mě vhodný?

Liposukce je určena primárně pro ty klienty, kterým je již podařilo shodit přebytečná kila. 
Je to elegantní a rychlý způsob, jak rychle zhubnout a dotvarovat právě ty partie, které nemůžete shodit v posilovně. 
Naopak abdominoplastika vyžaduje již větší zásah. Nejčastěji ji podstupují nejen pacienti s nadváhou, ale také klientky po porodu, kterým se bříško stáhne zpět, ale zůstane na něm povislá kůže, která nepřilne zpět k břichu (miniabdominoplastika). 

Jak zákroky probíhají? 

Liposukce probíhá nejčastěji v lokální anestezii a u nás ji provádíme přístrojem BodyJet. Tumescentní liposukce spočívá v zavedení kanyly pod kůži a vpravení tumescentního roztoku, kde se nechá působit, a pak se společně s tukem odsaje z těla pryč. 
Jelikož u abdominoplastiky se jedná o větší zákrok, provádí se v celkové anestezii, kdy klient po celou dobu operace spí. V podbřišku (oblast bikin) vedeme řez, odstraníme tuk, odřežeme nadměrnou kůži, břicho natáhneme, sešijeme a tvoříme nový pupík, jelikož ten původní by zůstal příliš nízko. Pokud je potřeba utahujeme i rozestoupené svaly, které mívají nejčastěji klientky po porodu a je-li to nutné, provádíme současně abdominoplastikou i liposukci boku.

Kolik zhubnu?

Liposukce vás dokáže zbavit až jedné konfekční velikosti. Odstraněním převisu na břiše přijdete často až o několik kilogramů. 

Jsou zákroky bolestivé?

Liposukce téměř nebolí ani během zákroku, ani po něm. Zákrok probíhá v lokální anestezii, celou dobu jste při vědomí. V případě jakéhokoli náznaku nepohodlí zvýšíme dávku anestezie a bolest je rázem pryč. Po operaci se klienti často cítí namožení jako po cvičení v posilovně. 
Abdominoplastika probíhá v celkové anestezii, tedy během zákroku nebolí. Po operaci je bolest cítit, proto podáváme léky proti bolesti a antibiotika na rychlé hojení. Tělo je po velkém zákroku a proto klienti rovněž nemohou několik týdnů zvedat nic těžkého a musí se vyhýbat jakékoli fyzické námaze.  

Hrozí mi nějaké riziko? 

Liposukce dnes spadá mezi naprosto běžné zákroky plastické chirurgie. Operace sebou nenese téměř žádná rizika a v dnešní době je již možné zákrok provést na více partiích současně. Dokonce je možné odsátý tuk přidat do partií, kde by jej klient naopak uvítal více (např. prsa nebo zadeček). 
Pokud se jedná o hodně obézní klienty, doporučujeme jim nejdříve zhubnout, jelikož během operace mohou ztratit více krve a hojení bývá komplikovanější. Operace též není vhodná pro klienty, kteří trpí nějaký závažným onemocnění a kojící ženy. Pokud je ale klient zdravý a dodržuje pokyny lékaře, zákrok probíhá bez problémů. 

Jak dlouho probíhá hojení?

Hojení probíhá vždy individuálně. První fáze hojení po liposukci probíhá zhruba 3 měsíce, kdy zmizí otoky i modřiny. První měsíc klient musí nosit kompresní prádlo. 
U abdominoplastiky otoky a modřiny mizí postupně a zlepšení je vidět den po dni. První dva týdny musí klient dodržet klidový režim, ke sportu se může vrátit za 6 týdnů. Finální efekt je vidět za 6 měsíců až jeden rok. 

Budu mít po zákroku jizvy? 

U liposukce jsou jizvy téměř nepatrné. 
Po abdominoplastice zůstávají jizvy schované pod spodním prádlem a časem blednou. 

Liší se zákroky cenou?

Liposukce tří partií vás u nás vyjde cca na 42 000 Kč. (aktuální ceník zde) Abdominoplastika na 45 000 Kč, miniabdominoplastika na 38 000 Kč. Ceny se vždy liší dle náročnosti zákroku. Cena u nás je konečná a all inclusive. Vedle samotného zákroku je v ní hrazena i anestezie, lékový balíček, kompresní prádlo, které jsou na jiných klinikách hrazeny extra, jídlo (jídelníček tvoříme na míru dle přání klienta, všechny naše potraviny jsou bio) a taxi po Praze. 
Klienti jsou u nás vždy na prvním místě, do naší práce dáváme především srdce a dbáme na to, aby se u nás cítili dobře nejen klienti, ale také náš personál. Klienti se velmi často vrací na naši kliniku za “svým” lékařem a jeho služby s velkou oblibou doporučují dál. Servis, který u nás poskytujeme je pro nás vším a stává se nám, že nás lidé přirovnávají k hotelu :) Máte-li tedy nějaký dotaz, ať už se týká liposukce, abdominoplastiky nebo jiných služeb, které poskytujeme, neváhejte se na nás obrátit.

Tel.: +(420) 224 284 421
Email: recepce@formeclinic.cz
Facebook: https://www.facebook.com/FormeClinicPrague/

Mohlo by vás zajímat

Máme pro vás stále otevřeno. Formé clinic je zdravotnické zařízení. Návštěva kliniky a veškeré zákroky jsou v souladu s aktuálními vládními opatřeními COVID-19 platnými v České republice.

Máte dotaz nebo se chcete domluvit na konzultaci?

Rozhodnout se pro zákrok není jen tak. Máte otázky nebo potřebujete druhý názor? Poraďte se s našimi chirurgy. Domluvte si nezávaznou konzultaci ZDARMA.
Abychom společně našli vhodný termín konzultace co nejrychleji a probrali vaše případné dotazy, napište nám prosím telefonní číslo a my vám rádi zavoláme..
Jméno a příjmení
E-mail
Telefon
Zadejte telefonní číslo v mezinárodním formátu (+420...).
Dotaz
Odeslat
Odesláním formuláře souhlasíte se
Tento web používá cookies, abychom ho pro vás mohli neustále zlepšovat. V případě, že nechcete, aby se na těchto stránkách cookies načítaly, můžete si je vymazat a vypnout v nastavení prohlížeče.
V pořádku