Vše, co jste chtěli vědět o liposukci a báli jste se zeptat

Formé clinic
24. 9. 2019
Trápíte se v posilovně, jíte zdravě a některé partie prostě zůstávají beze změn? Poslední přebytečná kila se vám nedaří zhubnout? Od porodu už utekl nějaký ten pátek, ale některé vaše partie vám jej stále připomínají? Určitě už jste slyšeli o liposukci. Jednoduše se zbavit přebytečných kil bez námahy a zbytečných diet zní jako sen.
Trápíte se v posilovně, jíte zdravě a některé partie prostě zůstávají beze změn? Poslední  přebytečná kila se vám nedaří zhubnout? Od porodu už utekl nějaký ten pátek, ale některé vaše partie vám jej stále připomínají? Určitě už jste slyšeli o liposukci. Jednoduše se zbavit přebytečných kil bez námahy a zbytečných diet zní jako sen. Trápí vás ale myšlenka na bolest, jizvy a obrovské finanční výdaje? Nemáte se čeho bát. Čtěte, jak celá operace probíhá, co vám (až na úbytek váhy) vlastně nehrozí a jak vám může liposukce změnit život.

Hrozí mi nějaké riziko?

Liposukce dnes spadá mezi naprosto běžné zákroky plastické chirurgie. Vedle zvětšení prsou a operace víček se jedná o nejčastější zákrok, který u nás na klinice provádíme. Operace s sebou nenese téměř žádná rizika a v dnešní době je již možné zákrok provést na více partiích současně. Dokonce je možné odsátý tuk přidat do partií, kde by jej klient naopak uvítal více (např. prsa nebo zadeček).

Jak zákrok probíhá?

U nás provádíme tumescentní liposukci a používáme k ní přístroj BodyJet. Tumescentní liposukce spočívá v zavedení kanyly pod kůži a vpravení tumescentního roztoku pod kůži. Tento roztok obsahuje anestetikum a roztok, který pomáhá rozpadu tukových buněk. Roztok se nechá působit přibližně 30-40 minut, a pak se společně s tukem odsaje tou samou kanylou z těla pryč.

Bude mě liposukce bolet?

Můžeme vás uklidnit. Liposukce téměř nebolí ani během zákroku, ani po něm. Zákrok probíhá v lokální anestezii, celou dobu jste při vědomí. V případě jakéhokoli náznaku nepohodlí zvýšíme dávku anestezie a bolest je rázem pryč. Na naší klinice se o vše starají zkušení profesionálové, skutečně se nemusíte ničeho bát. Po operaci se klienti často cítí namožení jako po cvičení v posilovně. A to je příjemný pocit, nemyslíte ;)?

O kolik zhubnu?

Výsledky jsou úžasné. Liposukce vás dokáže zbavit až jedné konfekční velikosti a to v podstatě za pár hodin. Pokud by se mělo jednat o větší zásah, zvažuje se pak spíše abdominoplastika (odstranění přebytečné kůže a utažení svalů). Důležité je ale říci, že liposukce vás nezbaví ani celulitidy, ani strií. Ty mají spíše než s tukem společného více se životosprávou, pohybem, genetikou a celkovou péčí o tělo. Liposukce je elegantní a rychlý způsob, jak rychle zhubnout a dotvarovat právě ty partie, které nemůžete shodit v posilovně. Velmi často naše klienty motivuje ke zdravému životnímu stylu. Výsledky jsou potom ještě lepší a znatelnější. Koukněte například na video:

Budu mít jizvy?

Během zákroku vám lékař udělá na těle v odsávané oblasti zhruba 3 mm malé řezy, kterými se do těla přivádí kanyla. 24-48 hodin po liposukci vytéká z řezů obvykle růžový roztok s příměsí krve. Nemusíte se ničeho obávat, jedná se o naprosto běžný stav. Jizvy jsou ve výsledku téměř neviditelné a hojení probíhá velmi rychle.
Liposukce u doktora ve Formé clinic

Můžu po liposukci zas přibrat?

Zákrok vás zbaví tukových buněk. Tukové buňky nemají jádro, a proto se dále netvoří. Neodsávají se všechny, aby na těle nevznikly nerovnosti kůže a výsledek vypadal hezky. Ponechávají se tedy v těle jen některé, které se ale špatnou životosprávou, přejídáním a nulovým pohybem začnou zvětšovat. Jediné riziko, které vám hrozí, pokud nebudete dodržovat správnou životosprávu, je to, že budete sice přibírat všude, ale na odsátých partiích méně, než na těch neodsátých.

Kolik času mi zákrok zabere?

Před zákrokem je nutné být zdravý a navštívit svého lékaře, u kterého si necháte udělat krevní testy. Tuto službu nabízíme i u nás na klinice. Po konzultaci s lékařem, který zákrok provede, se o vás postarají sestřičky a připraví předmedikaci. Samotná operace trvá cca 90 minut v případě, kdy jsou odsávány například 2-3 oblasti. Po zákroku odcházíte ještě ten samý den domů. Nebojte se, samotné vás nepustíme! Pokud nemáte doprovod, taxík po Praze je na nás ;). Zahraniční klienty ubytujeme u nás na klinice.

Jak dlouho probíhá hojení?

Prvních 14 dní po zákroku je nutné nosit kompresní prádlo nepřetržitě, tedy 24/14. Dalších 14 dní se snižuje na 12 hodin denně. První fáze hojení probíhá zhruba 3 měsíce, kdy zmizí otoky i modřiny. Výsledky tedy můžete čekat již po třech měsících od zákroku. Pozor, hojení probíhá individuálně.

Kolik mě bude liposukce stát?

Naši lékaři jsou během jednoho zákroku schopni odsát až 6 partií. Cena za zákrok se tedy odvíjí od jejich počtu. Cenové rozpětí se pohybuje od 21.000 Kč do 72.000 Kč. Cena u nás je konečná a all  inclusive. Vedle samotného zákroku je v ní hrazena i anestezie, lékový balíček, kompresní prádlo, které jsou na jiných klinikách hrazeny extra, jídlo (jídelníček tvoříme na míru dle přání klienta, všechny naše potraviny jsou bio) a taxi po Praze.
Klienti jsou u nás vždy na prvním místě, do naší práce dáváme především srdce a dbáme na to, aby se u nás cítili dobře nejen klienti, ale také náš personál. Klienti se velmi často vrací na naši kliniku za “svým” lékařem a jeho služby s velkou oblibou doporučují dál. Servis, který u nás poskytujeme, je pro nás vším. Máte-li tedy nějaký dotaz, ať už se týká liposukce nebo jiných služeb, které poskytujeme, neváhejte se na nás obrátit.

Tel.: +(420) 224 284 421
Email: recepce@formeclinic.cz
Facebook: https://www.facebook.com/FormeClinicPrague/

Mohlo by vás zajímat

Máme pro vás stále otevřeno. Formé clinic je zdravotnické zařízení. Návštěva kliniky a veškeré zákroky jsou v souladu s aktuálními vládními opatřeními COVID-19 platnými v České republice.

Máte dotaz nebo se chcete domluvit na konzultaci?

Rozhodnout se pro zákrok není jen tak. Máte otázky nebo potřebujete druhý názor? Poraďte se s našimi chirurgy. Domluvte si nezávaznou konzultaci ZDARMA.
Abychom společně našli vhodný termín konzultace co nejrychleji a probrali vaše případné dotazy, napište nám prosím telefonní číslo a my vám rádi zavoláme..
Jméno a příjmení
E-mail
Telefon
Zadejte telefonní číslo v mezinárodním formátu (+420...).
Dotaz
Odeslat
Odesláním formuláře souhlasíte se
Tento web používá cookies, abychom ho pro vás mohli neustále zlepšovat. V případě, že nechcete, aby se na těchto stránkách cookies načítaly, můžete si je vymazat a vypnout v nastavení prohlížeče.
V pořádku